2005-08-07

Produktiv dag!

Phu! Vilken härligt produktiv dag! Den började med att jag fick mens, vilket i alla fall delvis förklarar både svullerier och dåligt humör :-)

Klockan åtta ringde klockan, jag har börjat med det på helgerna för det är så underbart att få långa dagar. Snacka om vuxenvarning! Hur som helst så låg jag kvar i sängen och läste ett tag ("Stenhuggaren" blir allt bättre!) och sen smög jag ner för att göra mig en macka och ta med mig tillbaka till värmen under täcket.

När jag stod där och bredde min goda smörgås (Polarbröd Extreme, supergott och supernyttigt!) så hörde jag ett svagt "kom" från soffan. Det var A, som sovit där med hunden för att han inte skulle få sova ensam (det fanns liksom inte plats för en hund i sovrummet bland alla färgburkar). Han är en riktig djurvän, min kära A :-) Jag kunde såklart inte motstå en varm och nyvaken goding så jag kröp ner hos honom en stund. Myyysigt.

Sedan tassade jag upp igen och åt mina smörgåsar och läste en timme till. Sen satte jag igång och målade fast besluten om att bli klar idag. Det har ju tagit en hel vecka, pga att den sabla väven sugit åt sig så mycket färg att jag varit tvungen att måla tre lager. Mellan målarstunderna så hann jag med att plocka undan i köket, steka pannkakor, titta på friidrott och läsa lite till. Dessutom blev det en joggingrunda! Och som om inte det vore nog så bakade jag en rysligt god knäckig rabarberpaj (recept från
Linda Skugges blogg) och bjöd svärfar på när han kom. Den rekommenderas starkt! Speciellt om man vill göra gott intryck på svärfar, han såg sååå nöjd ut när han satt där och mumsade :-)

Och sovrummet blev klart och jag måste säga att det blev jättemysigt. Det är inte perfekt, underlaget blev lite si och så trots väven, men det är charmigt som bara den! Nu ska vi bara se till att få upp sänglamporna och rullgardinen också så är vi nog klara. Förutom en fin fammaldags guldspegel som ska införskaffas när ekonomin tillåter det.


Det blev en klädbeställning igår, men jag skippade trenchcoaten (bestämde mig för att min skinnjacka får duga i höst också) och beställde en kofta, en polotröja, en tröja, ett linne och en fin-topp. Den sista symboliserar min ambition att försöka äta fler goda middagar med mina vänner i höst istället för att bli deppig och kura i hemmet varje helg. Det är ju faktiskt trots allt himla mysigt att göra fint hemma och bjuda på en mysig middag!

Oj vilka långa bloggar jag skrivit på sista tiden, det hör ju inte till god blogg-sed. Skämmes på mig! :-)

1 Comments:

Blogger Batbut said...

så skönt att lugnet lagt sig. Låter som en skön start på dagen

07 augusti, 2005 22:54  

Skicka en kommentar

<< Home